SERVICII PSIHOLOGICE
Consiliere și evaluare psihologică, psihoterapie individuală, de cuplu, familie și grup

Depresie

Anxietate

Terapie familie, adolescenți

Terapie de cuplu

Comportamente adictive
Alcool
Substante
Dependență
Jocuri de noroc
Substante
Dependență
Jocuri de noroc

Tulburări alimentare
Bulimie
Anorexie
Mancat compulsiv
Anorexie
Mancat compulsiv

Terapie de Cuplu
Agresiune fizică
Agresiune psihică
Infidelitate
Gelozie
Dependență
Infertilitate
Conflicte
Disfuncții sexuale
Agresiune psihică
Infidelitate
Gelozie
Dependență
Infertilitate
Conflicte
Disfuncții sexuale

Terapie de Grup
Trauma
Adictii
Cunoaștere și evoluție personală
Adictii
Cunoaștere și evoluție personală
PSIHOLOG LUCIA ANGHEL
Important nu este să spui "Iată ce au făcut din mine", ci "Iată ce am făcut eu din ceea ce au făcut din mine".
Jean-Paul Sartre
AVETI INTREBARI?
Mai jos sunt cele mai dese întrebări puse de către pacienți și răspunsurile oferite de mine!
Cum pot solicita o ședință?
O solicitare pentru o ședință de psihologie se face prin apel telefonic, prin trimiterea unul e-mail la adresa afisata pe site sau prin trimiterea unui mesaj. Este necesar să găsim o ora și o zi, de comun acord, în funcție de programul fiecăruia. Solicitările pentru ședintele de terapie se fac numai în baza unei programări și nu imediat sau în aceeași zi în care ați luat legătura cu mine. Puteție verifica disponibilitatea luând legătura cu mine.
Programare în nume propriu
Programările se fac doar în nume propriu. Travaliul, procesul terapeutic este un proces voluntar, de bună voie, iar persoana în cauză e necesar să sune și să facă cererea de terapie în nume propriu. Nu se fac programări dacă cineva sună și vrea să facă programare pentru altcineva și se recomanda strict ca persoana cu care mă voi vedea în terapie să facă acest pas. Excepție fac persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani și pentru care e necesară și prezența/aprobarea părinților.
Confidențialitate
Toate datele și informațiile din ședințele de terapie sunt confidențiale.
Ce pot să îmi iau din sesiunile de lucru?
Ceea ce un pacient poate să își ia din sesiunile de lucru sunt interpretările venite din partea terapeutului, invitațiile la reflecție, întrebări ajutătoare de ghidare a procesului și nu în ultimul rând, ceea ce un pacient își ia din timpul sesiunilor de lucru este ceea ce poate să digere și să reflecteze, în funcție de rezistențele pacientului. Materialele cu care se lucrează în ședințele de terapie sunt materialele asociativ-verbale, visele, situațiile existențiale ale persoanei.
Pot să iau pe cineva cu mine pentru suport?
Persoana care solicită ședinte de consiliere și psihoterapie va veni la ședința de lucru singură, atâta vreme cât este adult. Ședințele de consiliere se desfășoară doar cu persoanele implicate în procesul terapeutic, iar dacă o persoana, din afara cadrului de lucru, participă la ședință, se încalcă regula confidențialității și discursul legat de interacțiunea, poate, cu acea persoana. Terapeutul nu trebuie să vadă persoanele despre care pacientul vorbește în terapie, ci trebuie să le cunoască din povestirea pacientului, așa cum ceilalți s-au așezat înăuntrul celui aflat în terapie.
În cazul terapiilor cu adolescenți și copii, doar persoanele de îngrijire/ vor fi chemate pentru întrevederi lunare.
În cazul terapiilor cu adolescenți și copii, doar persoanele de îngrijire/ vor fi chemate pentru întrevederi lunare.
Cum plătesc ședințele?
Ședințele se plătesc după ședința de lucru, iar dacă ședințele au loc on-line, acestea se plătesc imediat după ședință prin transfer bancar.
Anularea ședințelor
Anularea, din diverse motive, a primei ședințe la care v-ați programat e necesar să fie anunțată cu cel puțin 24 de ore înainte. Dumneavoastră vă programați și ocupați un timp din timpul terapeutului și pe de altă parte lasați ocupată o oră în care poate fi programat altcineva.
Absentarea de la ședințe
Ședințele programate la ora și ziua stabilită de comun acord și la care nu ați fost prezent/ă, după ce am avut o primă întâlnire, am stabilit regulile de cadru, am făcut cunoștință cu problematica cu care vă confruntați și ați acceptat să ne vedem și săptămâna viitoare, se plătesc. Ziua și ora programării este ziua și ora la care numai dumneavoastră vă prezentați, deci acea ora din zi nu este programată pentru altcineva.
Ce fac dacă întârzii la ședință?
Ședințele de consiliere încep întotdeauna la fix. Dacă ajungeți mai devreme, dumneavoastră începeți la fix. Dacă ajungeți mai târziu, dumneavoastră terminați ședința la și 45 de minute, practic pierdeți timpul cât ați lipsit din cele 45 de minute alocate dvs. Exemplu. Dacă aveți ședința la 18.00 și ajungeți la 18.20, mai aveți 25 de minute din ședința de lucru. Întârzierile sau venitul mai devreme se discută și vedem ce se întâmplă, ce rezistențe apar.