PSIHOTERAPIE DE FAMILIE

 

ce este terapia de familie, psihoterapie de familie, conflicte familiale, psiholog online

Psihoterapia de familie se adresează acelor grupuri familiale care au dificultăți de comunicare, conflicte permanente.
Mediul familial e necesar să fie un mediu de siguranță, în care ne simțim protejați, ascultați, ajutați, iubiți, respectași și în confort. Însă de celel mai multe ori, mediul familial este plin de suferință de sentimente negative, ori este posibil ca doar un membru al familiei să aibă o perioadă dificilă sau să aibă o stare de sănătate precară și acestea să fie sursa suferinței celorlalți membri din familie.
 
Terapia de familie se adresează și acelor familii care au, de exemplu, un copil problematic și e necesar să se găsească cauzele pentru care acel copil este problematic. De cele mai multe ori, copilul este oglinda modului de interacțiune și comunicare a părinților, deci o terapie de familie poate scoate la suprafață aceste neînțelegeri ale cuplului parental. 
 
Psihoterapie de familie ajută membri să se vadă mai bine în relație cu ceilalți, să observe dinamica de relaționare, apar alte moduri de a privi nevoile și cerințele celuilalt și apare limita de demarcație între ”eu” și ”ceilalți”.

Despre psiholog

Psiholog online Anghel Lucia

Psiholog clinician cu formare în psihoterapie psihanalitică de cuplu, familie și grup

Sedințe consiliere psihologică și psihoterapie

Search